Support the WAVE for women’s rights worldwide!

Op vraag van serviceclub Soroptimist Zottegem Zuid-Oost-Vlaanderen hebben we een sjaal ontworpen in de kleuren van Soroptimist International. Het resultaat is een stijlvol accessoire, van 100% Belgische makelij, in twee tinten blauwe wol gecombineerd met een goudgele viscosedraad.

Het design van de sjaal is geïnspireerd op de bekende grote golf van Kanagawa, een houtsnede van de Japanse kunstenaar Katsushika Hokusai uit 1832. In het oorspronkelijke werk zien we niet alleen de onmetelijke kracht van de natuur verbeeld, maar evengoed de kracht en het doorzettingsvermogen van de roeiers die de golf trotseren. Door deze sjaal toepasselijk ‘WAVE’ te dopen, staat ze symbool voor de positieve golf die Soroptimist International teweeg wil brengen en voor het onafgebroken engagement van alle clubleden.

Met de WAVE-sjaal en de verwijzing naar de golf van Kanagawa wil de club ook aandacht vragen voor het internationale Soroptimist-project Women, Water & Leadership. Toegang tot drinkwater mag dan wel een universeel mensenrecht zijn, toch zijn er nog steeds gebieden waar drinkbaar water geen vanzelfsprekendheid is. Het zijn vooral vrouwen en meisjes die water moeten halen voor de hele familie, waardoor ze vaak geen inkomen hebben of niet naar school kunnen gaan. Daarom wil Soroptimist International zich inzetten voor de emancipatie van vrouwen in die gebieden waar watervoorziening schaars is. Wereldwijd worden minstens vijf verschillende waterprojecten gesteund, waarin vrouwen een actieve rol toegewezen krijgen in alle fasen van het besluitvormingsproces – van educatie en capaciteitsopbouw tot het ontwerp, de implementatie en de opvolging van waterbeheer.

De sjaal wordt te koop aangeboden aan alle (inter)nationale Soroptimist-clubs en andere geïnteresseerden.

De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar het Women, Water & Leadership-project.

Pictures by Valerie De Backer.